עזיבת דור ה'נפילים'

איזו תקופה מאתגרת יש לנו, מדהים לראות כיצד העולם מתהפך ממש מול עינינו. פעם אמרו לנו שצריך ללמוד, לרכוש מקצוע ולמצוא מקום עבודה טוב. כיום, העולם כל כך דינמי שתוקף התוכן של מקצוע פג לאחר לא יותר מ5 שנים. דורות המילינאלס מפוכחים יותר, לא ממהרים להתחייב, רוצים משמעות ולדעת שהם תורמים ערך אבל גם נרתמים ולמעשה מנהלים פעמים רבות מה שנקרא 'קריירת התפטרות' – כל משרה משמשת מקפצה ל'דבר הבא'. ובינתיים דור ה'נפילים' שעבד אצלינו עשרות שנים עובר לגמלאות – והידע הולך איתו. אמרה ידועה בקרב העוסקים בניהול ידע כי חשוב לתעד את הידע בסמוך לעשייה ולא להגיע לאחר קריירה ארוכה למצב כזה בו ידע ארגוני קריטי מצוי בעיקר בראשו של אותו עובד נאמן שהגיע לפרקו ורוצה לפרוש לדרך חדשה. אבל החיים חזקים יותר מכולנו, זה עבד , זה היה יציב וכולנו נהנינו ממפעל החיים של אותם אנשים שתרמו כל כך הרבה לארגון והרבה פעמים השאירו חותם משמעותי אבל לא הצליחו להעביר את הידע שלהם הלאה. אם גם אתם במצב הזה, אני יכול לעזור לכם. זה לא יהיה קל, זה כרוך בתשומות משמעותיות אבל ניתן לבצע 'הנדסה לאחור' ובאמצעות מתודולוגיה סדורה לאפשר לעובד היקר להיפרד בצורה מכובדת ומוקירה כשהוא משאיר מאחוריו לא רק חותם אלא מורשת של ממש.

ראה גם

כוחו של תחקיר – ללמוד מהעבר ולבנות עתיד מהיר יותר

חילוץ ידע סמוי ממקצועות מבוססי אינטראקציה בינאישית

מודל 'הבצל' – רבדים של ידע סמוי וקשרי הגומלין ביניהם

היכולת המדהימה לנבא תוצאות

יש לכם שאלה?
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם.

אהבתם? שתפו!
אחד הכלים בעלי היכולת המשמעותית לשנות תהליכים ולקדם ביצועים בארגון זכו למוניטין הקשוח מכולם – התחקיר במדינת ישראל מאז ומעולם נתפס ישירות כקשור לאשמה ונטילת אחריות, גם בתקופות מלחמה וגם ביניהן. בפועל, זה הוא כלי נהדר ללמידה ארגונית שמאפשר לארגון לשפר את עשייתו ולהימנע מכשלים חוזרים. המקטרגים תמיד יוכלו לתת דוגמאות שאנו כבני אדם לא לומדים מטעויות העבר. מסתבר שהדבר נכון באופן חלקי. ארגונים שמאמצים תרבות תחקיר אמיתית לא חוששים מאחריות אבל גם מספיק נחושים לקחת את תוצאות התחקיר ולהפוך אותן לתהליכי עבודה קשיחים, כאלה שימנעו את הכשל הבא לא בזכות יוזמה או אחריותיות של מנהל זה או אחר, אלא בזכות הטמעת הזכרון הארגוני בDNA הארגוני. זה דורש עבודה מסוג אחר, על בסיס קבוע וכחלק מהטמעת תרבות ארגונית
במאמר הזה מודגמת שיטה ייחודית לחילוץ ידע סמוי מאינטראקציות בינאישיות. כאן טמון המפתח להמשגת תהליכים מורכבים במיוחד שעד כה תוארו במונחים של אמנות ,כמו למשל תהליכי טיפול פסיכולוגי, ניהול, הדרכה, משא ומתן , מכירות ועוד.
המודל הזה הינו פרי תוצר של עבודת הדוקטורט שלי על ידע סמוי. בקישור כאן תוכלו להגיע ישירות למאמר שפרסמתי בכתב העת The Learning Organization ובו אני מסביר את התפישה שלי לגבי ידע סמוי ומציע מודל מתקדם לסיווג וחשיפה של רבדי ידע סמוי אשר מסביר את המחלוקות הקיימות סביב המונח ודרכים יצירתיות לחילוץ ידע סמוי ולאחר מכן לסווגו באמצעות המודל.
אחת היכולות המרשימות אותה ניתן לזהות בקרב מומחים הינה יכולת הניבוי שלהם. מלקולם גלדוול הציג דוגמא כזו בספרו 'ממבט ראשון' על מעבדת האהבה של אותו איש מחקר שהצליח לנבא על בסיס אינטראקציה ראשונית של בני זוג מה הסיכוי שיישארו ביחד לאורך זמן.
איזו תקופה מאתגרת יש לנו, מדהים לראות כיצד העולם מתהפך ממש מול עינינו. פעם אמרו לנו שצריך ללמוד, לרכוש מקצוע ולמצוא מקום עבודה טוב. כיום, העולם כל כך דינמי שתוקף התוכן של מקצוע פג לאחר לא יותר מ5 שנים.
אולי יעניין אתכם גם...